5 redenen om vanaf vandaag ‘Quicksand’ op Netflix te kijken

Scandinavische series op Netflix

De nieuwe Netflix Original-serie Quicksand is gebaseerd op de gelijknamige Zweedse bestseller (Störst av allt) en vanaf vandaag te zien op Netflix. In de serie volg je de gebeurtenissen na een tragedie op een middelbare school in Stockholm, en het verhaal van scholiere Maja Norberg die wordt aangehouden voor moord. Het is een Scandinavische thriller voor liefhebbers van series als The Sinner en The Bridge. Hier zijn 5 redenen waarom deze de moeite waard is om vandaag te gaan kijken. #nospoilers

1.Did she do it?
Zonder al te veel te verklappen krijg je in Quicksand te maken met interessante plot twists and ‘nerve wrecking’ cliffhangers. Niets is wat het lijkt…Het draait allemaal om die ene prangende vraag: did she or didn’t she?Quicksand

2. Scandinavische thriller
De serie is gemaakt in Scandinavië en, zoals we gewend zijn van thrillerseries uit het Noorden, steengoed. Quicksand is geschreven door Camilla Ahlgren, die ook verantwoordelijk was voor het script van de populaire serie The Bridge. Dus als je die serie leuk vond, is dat nog een reden om deze serie ook een kans te geven.

3. Echt

Quicksand is niet alleen bloedstollend spannend, maar ook heel realistisch opgezet, zowel qua beeld als dialoog. In de serie komen problemen en uitdagingen terug die in het dagelijkse leven van scholieren ook kunnen gebeuren.

Quicksand

4. Opkomend talent

De hoofdrollen in Quicksand worden vertolkt door Zweedse talenten Hanna Ardéhn (als Maja Norberg) en Felix Sandman (als Sebastian Fagerman). Ze spelen de sterren van de hemel als ‘jong liefdeskoppel’. Watch those names…je gaat nog veel over deze twee jonge acteurs horen.

5. 6 afleveringen
De serie bestaat in totaal uit 6 afleveringen van 45 minuten. Het kijkt lekker weg en je bent er zo doorheen, wat niet betekent dat de serie geen diepgang heeft. Maar het is een goede reden om er vandaag al aan te beginnen.

Quicksand is nu te zien op Netflix!


© Alles over Series