Cast ‘American Gods’ keert terug voor tweede seizoen

serie American Gods

De cast van de serie American Gods blijft grotendeels intact voor het tweede seizoen. Een foto van Bruce Langley, die in de serie Technical Boy speelt, op social media verklapte dat de meeste acteurs en actrices zullen terugkeren.
Langley publiceerde de foto om aan te geven dat de productie van het tweede seizoen American Gods begonnen is. Onder andere Ricky Whittle (Shadow Moon), Omid Abtahi (Salim), Mousa Kraish (The Jinn), Orlando Jones (Mr. Nancy), Yetide Betaki (Bilquis), Emily Browning (Laura) en Pablo Schreiber (Mad Sweeney) zijn naast Langley te zien op de foto. Een van de opvallende afwezigen op de foto is Ian McShane, die de rol van Mr. Wednesday speelt. Zijn afwezigheid van de foto hoeft echter niet de betekenen dat hij de show verlaten heeft. Op IMDb staat zijn naam ‘gewoon’ tussen de acteurs van seizoen 2, aflevering 1.

Officieel is het slechts bekend dat ontwikkelaars Bryan Fuller en Michael Green de show na seizoen 1 verlaten hebben, terwijl ook actrice Gillian Anderson niet meer terugkeert op de set. De vervangers van Fuller en Green zijn Jesse Alexander (Star Trek: Discovery) en Neil Gaiman, de schrijver van het gelijknamige boek. Gaiman zou ontevreden geweest zijn met de richting die Fuller en Green wilden kiezen voor het tweede seizoen.

American Gods is een serie die draait om het personage Shadow Moon. Na zijn vrijlating uit de gevangenis ontmoet hij al snel de vreemde Mr. Wednesday. Het duurt niet lang totdat Shadow betrokken raakt in een grootschalig conflict. De strijd woedt tussen de Oude en de Nieuwe Goden, waarvan de laatste groep dagelijks aan kracht wint.De serie debuteerde in de Verenigde Staten in april 2017 op het netwerk Starz. Het werd een succes en al in mei van datzelfde jaar werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen zou komen. Op IMDb staat American Gods in de top 200 van populairste series en de gemiddelde beoordeling is een 8,1. In Nederland is het eerste seizoen van de mysterieuze fantasy-serie te zien op Amazon Prime Video. Verwacht wordt dat het tweede seizoen ergens in 2019 te zien zal zijn.

Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: Amazon/Starz


© Alles over Series