Opnames ‘The War of the Worlds’- serie zijn van start gegaan

The War of the Worlds serie

De verfilming van de The War of the Worlds serie is van start gegaan. Dit zal de eerste verfilming zijn die trouw blijft aan het boek van H.G. Wells qua Engelse setting.

The War of the Worlds is een literaire klassieker, de eerste science-fictionroman die zich echt bezighoudt met het idee van buitenaardse invasie. Het verhaal sprak tot de verbeelding van lezers en is in vele vormen uitgevoerd, waaronder een hoorspel op de radio dat massale paniek veroorzaakte in de Verenigde Staten omdat luisteraars die later inschakelden dachten dat er een echte invasie gaande was.

De serie die de BBC nu aan het maken is, heeft Eleanor Tomlinson (Poldark), Rafe Spall (The Big Short), Robert Carlyle (The Full Monty) en Rupert Graves (Sherlock) in de hoofdrollen. De serie gaat over George (Spall) en zijn partner, Amy (Tomlinson), die proberen samen een leven op te bouwen. Graves is Frederick, George’s oudere broer, en Carlyle speelt Ogilvy, een astronoom en wetenschapper. De show volgt hen terwijl ze worden geconfronteerd met de toenemende angst voor een buitenaardse invasie.

“H.G. Wells’ baanbrekende roman is vele malen verfilmd, maar het heeft altijd een hedendaagse (en Amerikaanse) setting gehad,” zei regisseur Craig Viveiros. “Dit is de eerste versie die in de Edwardiaanse periode in Londen en [zijn omgeving] wordt geplaatst.”Wanneer de serie op de BBC te zien zal zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Beeld: BBC/Adrian Rogers


© Alles over Series