‘Black Panther’- sterren maken tv-serie ‘Americanah’

Black Panther acteurs

Na het schitteren in de succesvolle film Black Panther als dappere Wakanda strijders gaan Danai Gurira en Lupita Nyong’o opnieuw samenwerken. De Black Panther acteurs gaan namelijk een tv serie maken van Chimamanda Ngozi Adichie’s roman Americanah. Nyong’o zal de hoofdrol erin spelen en Gurira gaat het script schrijven. Beide dames zullen als uitvoerend producent aan de slag gaan.

Nyong’o heeft naar verluidt al geruime tijd de rechten bemachtigd van Adichie’s roman en was oorspronkelijk van plan om er een film van te maken. Na vier jaar heeft de actrice toch besloten om van de bestseller een tv-serie te maken.

Americanah is een roman die in het teken staat van liefde, racisme en white privilege, uiteraard een hot topic de laatste tijd. Centraal staat het liefdesverhaal van twee jonge Nigeriaanse immigranten. Een daarvan is Ifemelu, die gespeeld zal worden door Nyong’o. Het andere personage dat centraal staat is Obinze. De acteur daarvoor is nog niet bekend. Ifemelu en Obinze zijn hevig verliefd op elkaar, maar hun geluk wordt wreed verstoord door de militaire dictatuur in hun land. Ze besluiten beiden het land te verlaten. Ifemelu gaat in Amerika studeren en Obinze vertrekt naar Londen. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer in een nieuw democratisch Nigeria, waar ze hun passie en liefde voor elkaar en hun vaderland herontdekken.Het maken van Americanah zal de derde keer vormen dat Danai Gurira en Lupita Nyong’o samenwerken. Voordat ze de Wakanda strijders Nakia en Okoye speelden in Black Panther schreef Gurira het toneelstuk Eclipsed, waarin Nyong’o schitterde op Broadway. Het leverde Nyong’o haar eerste Tony Awards nominatie op. Deze nieuwe samenwerking belooft dus veel goeds. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Er is nog niks bevestigd over de releasedatum van de serie, maar we verwachten de komende maanden meer te horen. Stay tuned!

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: Wikimedia Commons


© Alles over Series