Opnames Steven Spielbergs ‘Halo’ serie dit najaar van start

Halo serie

Het heeft even geduurd, maar de opnames van de serie Halo gaan in het najaar van 2018 eindelijk van start! Het is nog onduidelijk wanneer de serie klaar zal zijn, maar het is denkbaar dat deze door Steven Spielberg geproduceerde serie in de zomer of herfst van 2019 te zien zal zijn.

Spielberg was niet onbekend met de materie. Hij probeerde namelijk jaren terug al om een Halo-film te maken. Dat was in 2009/2010, maar deze poging mislukte. Uiteindelijk veranderde het idee qua format. In plaats van een film zal het nu een live-action tv-serie worden. In 2013 werd deze aangekondigd en werd er bekend gemaakt dat deze door door Steven Spielberg geproduceerd zal worden.Spielberg heeft al aardig wat sci fi projecten op zijn naam staan zoals War of the Worlds, E.T. the Extra-Terrestrial en Minority Report. Ook zijn volgende film Ready Player One is een film binnen het sci fi genre. Als er iemand met Halo uit de voeten kan als bron om er iets moois van te maken, lijkt hij de aangewezen persoon. Het lijkt erop dat Spielberg eerst Ready Player One af zal ronden en daarna met Halo aan de slag gaat.

De games gaan over een reeks intergalactische oorlogen tussen mensen en een groep buitenaardse wezens. De hoofdserie is gebaseerd op het verhaal van supersoldaat Master Chief en een AI genaamd Cortana. Master Chief helpt de mensheid in het vechten tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen. De naam “Halo” is een referentie die verwijst naar de Halo-ringen die zijn ontwikkeld om de Flood uit te roeien.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: Microsoft Studios


© Alles over Series