Antonio Banderas als Picasso in nieuwe serie

serie Picasso: Genius

Het is eindelijk zover! Antonio Banderas zal te zien zijn als Pablo Picasso in de 10-delige serie Picasso: Genius. De televisieserie zal vanaf 24 april worden uitgezonden op National Geographic.

In de 10-delige serie worden 80 van de 91 jaren uit Picasso’s leven getoond. Tijdens zijn turbulente leven maakte hij meer dan 50.000 kunstwerken, had hij meerdere huwelijken, vele romances en had hij allerlei politieke relaties.Het proberen te begrijpen van politieke en artistieke keuzes van Picasso en zijn relaties met de vrouwen in zijn leven was de grootste uitdaging voor Antonio Banderas. “Je moet constant tussen de regels lezen om te begrijpen wat zijn waarheid was”, aldus de acteur.

Voor de serie Genius: Picasso heeft men opnames gemaakt in Malaga, Barcelona, Parijs, Boedapest en Malta. Opvallend is dat Antonio Banderas zelf ook uit Malaga komt. Elke ochtend liep Banderas langs het ouderlijk huis van Pablo Picasso om naar school te gaan. Het lijkt daarom voorbestemd dat de acteur de grote schilder speelt.

“Hij was een held”, vertelt Banderas. “Ik herinner me dat mijn moeder mijn hand vasthield en me mee nam naar school in de ochtend langs het huis van Picasso aan de Plaza de la Merced.” Banderas heeft ook nog een andere link met de kunstenaar. Hij heeft Picasso’s dochter Paloma in het verleden ontmoet toen hij voor het eerst in Los Angeles was.

Genius: Picasso is het tweede seizoen van de serie “Genius”. Het eerste seizoen ging over Einstein. De serie wordt geproduceerd door Fox 21 Television Studios en Imagine Television met als coproducenten de Oscar winnende regisseurs Brian Grazer en Ron Howard. Op 24 april wordt de eerste extra lange aflevering vertoond waarbij de serie maar liefst in 172 landen en 43 talen te zien is. Bekijk hieronder alvast de trailer!

Geschreven door: Judith Visser 

Beeld: National Geographic


© Alles over Series