‘Gone Baby Gone’ krijgt tv serie

Gone Baby Gone

Het boek Gone Baby Gone van Dennis Lehane krijgt een serie. Volgens Screenrant is er inmiddels een regisseur gevonden voor het project. De serie pilot zal door Phillip Noyce geregisseerd worden, die eerder Patriot Games en Salt regisseerde.

Het boek gaat over detective duo Patrick Kenzie en Angela Gennaro. Als er in hun oude buurt een meisje vermist raakt, worden zij gevraagd om te helpen zoeken. Maar al snel blijkt er veel meer aan de hand te zijn, dan je op het eerste gezicht zou denken.In 2007 werd het boek al gebruikt als basis van een film van Ben Affleck. Het was voor hem de eerste keer dat hij een film regisseerde en de film was een enorm succes. Ben Affleck speelde zelf niet mee, zijn broertje Casey Affleck nam de rol van Patrick daarin voor zijn rekening.

Lehane schreef naast Gone Baby Gone ook de andere verfilmde boeken Mystic River en Shutter Island. Van die laatste zou een tv- serie in de maak zijn bij HBO.

Mocht de Gone Baby Gone serie een succes worden, is er genoeg materiaal om uit te putten. Het boek Gone Baby Gone is namelijk een van een reeks boeken over de detectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro.

Beeld: Screenrant


© Alles over Series