Disney gaat meerdere nieuwe ‘Star Wars’- series maken

Star Wars series

Met de nieuwe streamingservice van Disney in aantocht, was het te verwachten dat ze iets zouden gaan doen rond Star Wars, waar zij de rechten van hebben. Niet voor niets werden de Star Wars- films van Netflix afgehaald. Nu is er dan nieuws: er zullen niet een maar meerdere live action Star Wars series gemaakt gaan worden.

De series zullen specifiek worden gemaakt voor de streamingservice. “De deal is nog niet helemaal rond,” liet Disney weten aan The Hollywood Reporter. “Daarom kunnen we nog geen specifieke details naar buiten brengen. Maar het niveau van het talent dat zal meewerken aan de series is [net als de films] erg hoog.”

Dat was niet het enige Star Wars nieuws van deze week. David Benioff and D.B. Weiss, de makers en schrijvers van de tv-serie Game of Thrones, gaan voor Disney een nieuwe filmreeks in het Star Wars-universum schrijven en produceren. De films staan los van de traditionele filmsaga en ook van de eerder aangekondigde nieuwe vierde trilogie.

In november vorig jaar kondigde Disney namelijk aan dat er een nieuwe vierde trilogie van Star Wars zal gaan verschijnen. Deze serie films wordt geschreven door de schrijver van The Last Jedi. Deze vierde trilogie zal net als de nieuwe films van het Game of Thrones-duo helemaal losstaan van de delen rond de Skywalkers.Beeld: Disney


© Alles over Series

Lees ook