Opnames van ‘The Dark Tower’ serie gaan van start

The Dark Tower serie

De opnames van de The Dark Tower serie gaan van start. Volgens Screenrant zullen die mogelijk al deze zomer plaats gaan vinden. Dat zou betekenen dat we het eerste seizoen van de serie ergens in 2019 mogen verwachten.

Als je denkt: “maar daar hebben ze toch net een film van gemaakt?” dan klopt dat helemaal. Het grote ambitieuze plan was om de boeken van Stephen King te vertalen naar films en een serie, die dan samen het verhaal zouden vertellen van Roland Deschain. De film kwam er, maar die wist het niet bepaald goed te doen aan de box office.

Eigenlijk werd met de film geleerd wat er verbeterd zal moeten worden om de serie wel een succes te maken. Allereerst zal de The Dark Tower serie trouw zijn aan het bronmateriaal. De film paste bepaalde dingen van de verhaallijnen aan, maar dat hoeven we in de serie niet te verwachten. Ook zal er meer tijd genomen worden om de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt dat uit allemaal verschillende facetten bestaat in detail uiteen te zetten.

Dat kijkers er best voor in zijn om massaal te kijken naar een film vol verhaallijnen en lagen en achtergronden, bewijst Game of Thrones immers ook. Een film van Game of Thrones van anderhalf uur, zou ook niet in kunnen gaan op de wereld van George R.R. Martin en geen recht doen aan het grote verhaal. Het is dus niet gek dat de producenten van The Dark Tower, waaronder Ron Howard, de flop op filmvlak niet als reden zien om het als serie met dezelfde cast geen kans meer te geven.

De serie zal beginnen met een focus op het vierde boek van King genaamd Wizard & Glass.


© Alles over Series