Opfrisser: Wat voorafging bij ‘Teen Wolf’

serie Teen Wolf

Ben jij ook al jarenlang fan van de serie Teen Wolf? Dan kan jij je geluk niet op met het onlangs nieuw toegevoegde seizoen van de serie op Netflix! Vanaf 18 november heeft de streamingsdienst namelijk het eerste deel van het zesde seizoen van de hitserie online gezet en kunnen we dus weer genieten van de avonturen van Scott McCall en zijn vrienden! Heb jij eerst weer even een opfrisser nodig van wat er allemaal gebeurde in de voorgaande seizoen? Wij hebben het nog een keer allemaal op een rijtje gezet!

SPOILERS!Seizoen 1

Teen Wolf begint wanneer Scott McCall en zijn beste vriend Stiles Stilinski het bos in gaan nadat Stiles de radio van zijn vader heeft afgeluisterd, die de sheriff is van Beacon Hills. De twee duiken in het holst van de nacht het bos in om opzoek te gaan naar een gevonden lijk. Ze waren nieuwsgierig aangezien er maar een deel van het lichaam gevonden is, en zij gaan opzoek naar het tweede deel van het lichaam. Het leven van de tiener Scott staat na deze avond volledig op zijn kop als hij gebeten wordt door een weerwolf waardoor hij een weerwolfvirus heeft gekregen. Hij merkt in de daarop volgende dagen dat zijn gehoor beter is, hij is sterker dan voorheen en is veel beter in lacrosse dan dat hij hiervoor was. Buiten al deze voordelen krijgt hij ook te makken met enkele nadelen van dit weerwolfvirus. De vader van een nieuw meisje op zijn school, Allison, is een jager die al jaren weerwolven op jaagt.

In het eerste seizoen staat de zoektocht naar de Alfa weerwolf centraal, wie de moordenaar is van de familieleden van Derek Hale en het controleren van de nieuwe krachten die Scott sinds die avond heeft. Hierin wordt hij geholpen door zijn beste vriend Stiles.

Seizoen 2

In seizoen twee krijgen worden nieuwe bovennatuurlijke wezens aan ons voorgesteld. Zo worden Jackson en Lydia gebeten alleen zij veranderen niet in een weerwolf. Zo krijgen we als eerst te maken met ene kanima. De krachten van de kanima zijn eigenlijk hetzelfde als die van de weerwolf alleen kan hij ook nog van gedaantes veranderen. De jacht op deze kanima die Beacon Hills terroriseert staat centraal in het seizoen. De identiteit van de kanima blijft bijna de gehele serie onbekend. Daarnaast moeten Scott en Alison hun relatie verbreken als de opa van Alison naar Beacon Hills komt. Hij wilt alle weerwolven uitroeien en zet alles op alles om dit doel te bereiken. Ondertussen creëert Derek zijn eigen weerwolvenleger om het op te nemen tegen de vader van Alison. Zo verandert hij Isaac, Erica en Boyd in weerwolven om zo de strijd aan te gaan.

Seizoen 3

Het derde seizoen is in mijn ogen één van de beste seizoenen. Scott en zijn vrienden krijgen namelijk te maken met een pack vol met alfa’s. Zij hebben hun vizier gericht op Scott en de andere weerwolven in Beacon Hills. Uiteindelijk verslaat Scott de alfa’s en wordt hij nu zelf ook een alfa. Het tweede deel van seizoen is enger en spannender dan ooit. Doordat Scott, Alison en Stiles in het eerste deel een bijna-doodervaring hebben meegemaakt opent dit een deur voor de Oni en Nogitsune. Hierdoor krijgt de serie een Japans tintje. Daarnaast nemen we in seizoen drie eigenlijk voor het eerst afscheid van enkele hoofdrolspelers. Zo komen Alison en Jackson na dit seizoen niet meer voor in de serie. Maar niet getreurd want we krijgen ook weer twee nieuwe personages in ruil, namelijk Kira en Malia. Beide hebben ook bovennatuurlijke krachten en voegen zich bij de vriendengroep van Scott.

Seizoen 4

Seizoen vier begint wanneer de pack van Scott opzoek is naar Derek. Hij is gevangen genomen door zijn oude liefde Kate Argent die tegen deze tijd in de serie veranderd was van een jager naar een weer-jaguar. Zij ving Derek omdat ze uit was op zijn krachten als weerwolf. Als Scott en een andere jager, Breaden, Derek vinden blijkt dat hij terug getransformeerd is naar zichzelf toen hij vijftien jaar was. Kate en haar Berserkers zitten sindsdien achter de groep en Derek aan. Derek weet deze te verslaan en krijgt zijn oude leeftijd terug.

In dit seizoen leren we Liam Dunbar kennen. Hij is een nieuwe student op Beacon Hills en valt al snel op bij Scott en Stiles. Zij denken namelijk dat Liam een weerwolf is. Hij bleek dit niet te zijn, maar wordt er wel eentje wanneer Scott hem redt. In dit seizoen komen er vele verschillende jagers naar Beacon Hills om de bovennatuurlijke wezen te vermoorden. De groep komt erachter dat er een bounty lijst is en dat ze daardoor doelwit zijn. Scott besluit alle wezen te willen beschermen en er tegelijkertijd achter probeert te komen wie verantwoordelijk is voor de lijst. Ondertussen is ook Kate weer in Beacon Hills om Scott te vangen en van hem een Berserker te maken. Aan het eind wordt de link naar het volgende seizoen al gelegd want de groep gaat namelijk opzoek naar de moeder van Malie, The Dessert Wolf.

Seizoen 5

In het meest recente seizoen van Teen Wolf draait het volledig om te strijd tegen de zogeheten Dreath Doctors. Zij zijn naar Beacon Hills gekomen en zij creëren bovennatuurlijke wezens. Ondertussen komen de vrienden een vriend uit het verleden tegen, namelijk Theo. Hij zat bij Scott op de basisschool en is ook een weerwolf. Theo wilt in de pack van Scott maar Stiles denkt dat Theo iets van plan is. De Dreath Doctors hebben al een aantal experimenten rondlopen namelijk Hayden, Corey, Tracy en Josh. Zij zijn allemaal een chimera. De experimenten weten wanneer het experiment mislukt is als er zilver bloed uit hun neus komt. De Dreath Doctors komen dan achter ze aan om ze te vermoorden. Ondertussen komt Parish erachter dat hij ook een bovennatuurlijk wezen is, namelijk een Hellhound. Hij brengt de lichamen van de mislukte experimenten naar het Nemoton.

Theo blijkt inderdaad iets van plan te zijn want hij wil in de pack van Scott om hem zo te kunnen vermoorden en zelf leider van de pack te worden. Toch gaat hij samen met Malia opzoek naar haar moeder, die haar wilt vermoorden. Theo blijkt zelf ook een experiment te zijn van de Dreath Doctors dus hij is niet alleen een weerwolf maar ook een weercoyote waardoor Malia hem vertrouwd. De Dreath Doctors willen het beest van Gévaudan namaken. Dit was een sterke weerwolf uit de 18e eeuw die vermoord werd en uit de geschiedenis geschreven. Deze weerwolf blijkt Sebastiaan Valet te zijn en de Dreath Doctors stoppen hem in het lichaam van Mason. De groep verslaat Valet en zorgen ervoor dat Mason weer normaal wordt. Ondertussen werd Kira naar de Skin Walkers gestuurd. Zij faalt voor een test en stuurt Theo naar de hel van de Skin Walker.

Weer helemaal op de hoogte van wat er allemaal voorafging? Teen Wolf seizoen zes is nog spannender en enger dan de voorgaande seizoen dus zeker een aanrader als je het aan ons vraagt!

Geschreven door: Harry Donne van der Poel
Beeld: MTV, Netflix


© Alles over Series