Hulu geeft eerste indruk van ‘The Looming Tower’

Looming Tower serie

Via een kijkje achter de schermen licht streamingdienst Hulu een tipje van de sluier op over hun nieuwe serie Looming Tower. Kijk hieronder de featurette die ze vrijgaven.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige Pulitzerprijs-winnende boek van de Amerikaanse journalist Lawrence Wright. De serie laat de dreigende opkomst van Osama Bin Laden en Al Qaida zien. Maar ook hoe de rivaliteit tussen de CIA en FBI uiteindelijk onbedoeld heeft bijgedragen aan het niet kunnen voorkomen van de aanslagen op 11 september in 2001.

In de featurette die je hieronder kunt kijken zegt Dan Futter, producent van de serie, daarover het volgende: “In de tweeënhalf jaar voor 9/11 was er veel geruzie tussen de CIA en de FBI, er werd veel informatie voor elkaar achtergehouden.” Lawrence Wright, schrijver van het boek en producer van de serie, vult daarop aan: “Die tegenstreving stond in de weg tussen de agentschappen die het meest zijn belast met het veilig houden van Amerika.”Er komen ook andere producers en acteurs aan woord. Zij vertellen over wat we kunnen verwachten van wat waarschijnlijk het nieuwe meesterwerk van Hulu is. Hoe en wat ze vertellen is erg indrukwekkend. Misschien komt dat door het meeslepende muziekje of door de stevige oneliners, maar het werkt wel.

Het laat ook zien hoe gemotiveerd de makers zijn om het ingewikkelde verhaal, dat ontstaan is door geruzie tussen Amerikaanse inlichtingendiensten, over de gebeurtenissen die hebben geleid tot 9/11 voor het grote publiek te ontrafelen.

Kortom: Looming Tower lijkt een thrillerachtige dramaserie te worden waarin een onplezierige waarheid verteld wordt die iedereen moet weten: wat ging er fout? Had dit voorkomen kunnen worden? Samen met de sterke cast, waaronder Jeff Daniels en Michael Stuhlbarg, belooft de serie veel goeds en bovendien weer iets om naar uit te kijken in 2018.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Hulu, Youtube


© Alles over Series