Keert Ian McKellen terug als Gandalf in ‘Lord of the Rings- serie’?

Lord of the Rings- serie

Streamingdienst Amazon is bezig met het ontwikkelen van een Lord of the Rings- serie. Er is nog niet heel veel bekend over het project, maar dat houdt weerhoudt niemand ervan om alvast flink te speculeren over de invulling van de cast. Voor veel liefhebbers kan de rol van Gandalf echter maar door één acteur geclaimd worden: Sir Ian McKellen.

We weten inmiddels dat Amazon een maand geleden de televisierechten van Lord of the Rings bemachtigd heeft. Alleen voor deze rechten betaalde de mediagigant al het duizelingwekkende bedrag van 250 miljoen dollar. Wanneer je bereid bent om zo’n bedrag op tafel te leggen, moet je wel iets briljants van plan zijn met de Lord of the Rings-serie.

En wat heb je daarbij nodig? Juist, briljante acteurs. In de films was daar met Orlando Bloom, Viggo Mortensen en Elijah Wood een absolute overvloed aan, maar dat zij zullen terugkeren in de serie lijkt vrijwel onmogelijk. Wel mogen we hopen op tenminste een bekend gezicht in de persoon van Ian Mckellen en zeg nou zelf: kun je het überhaupt voorstellen dat Gandalf gespeeld wordt door iemand anders?Gelukkig heeft Mckellen zelf al voorzichtig een balletje opgegooid in het radioprogramma van Graham Norton op BBC Radio 2. Toen hem gevraagd werd naar de mogelijkheid van het spelen van Gandalf in de serie zei hij: ‘’Ik heb nog geen ja gezegd, want ik ben nog niet gevraagd.’’ Norton vroeg ook wat McKellen ervan zou vinden als iemand anders de rol van de oude tovenaar zou vertolken, waarop de Engelse acteur met de voor hem bekende gevatheid reageerde: ‘’Suggereer je nu dat iemand anders de rol gaat spelen? Gandalf is ouder dan 7000 jaar, dus ik ben in ieder geval nog niet te oud voor de rol.’’

Zoals gezegd is er nog niet heel veel bekend. Wat wel vast lijkt te staan is dat het verhaal zich afspeelt vóór ‘The Fellowship of the Ring’ en dat er vijf seizoenen komen. Het zou mooi zijn als McKellen als Gandalf ook snel een zekerheidje wordt. Zodra daar meer over bekend is lees je het op Alles over Series!

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Michelle Iwema
 


© Alles over Series