George Clooney serie ‘Watergate’ komt naar Netflix

Watergate

Met zijn eigen productiemaatschappij Smokehouse Pictures staat George Clooney niet stil. Eerder was al bekend dat hij de serie Catch-22 gaat regisseren en daarin een belangrijk personage zal spelen. Nu is nog meer serienieuws rond de acteur: hij gaat namelijk met de Britse schrijver Matt Charman de serie Watergate maken en deze zal op Netflix te zien zijn.

De naam van de serie vertelt ons al de helft van het verhaal; het gaat namelijk over een van de meest gecompliceerde, controversiële en grote politieke samenzweringen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Clooney heeft een zeer goede partner gevonden in Matt Charman. Deze kreeg een Oscar-nominatie voor zijn scenario van de film Bridge of Spies over de Koude Oorlog. Watergate gaat een miniserie worden van acht afleveringen. Iedere aflevering focust op een zeer betrokken individu van het schandaal in 1970 en uiteindelijk zullen alle afleveringen leiden tot (uiteraard) het aftreden van President Nixon. Verder is het nog niet duidelijk of Clooney in deze serie zelf ook een rol gaat vervullen.

Het zal nog spannend zijn welke karakters in de acht afleveringen van Watergate naar voren komen, aangezien er vele mensen bij betrokken waren. Dat Netflix staat te springen om een serie over politieke controverses is niet verrassend. Na het nieuws rondom Kevin Spacey en de aflopende zaak rond House of Cards zal deze serie hopelijk het gat weten te vullen dat daar is ontstaan in het aanbod. Bovendien is politiek een hot item in de VS waar programma’s als Saturday Night Live tot de best bekeken van het jaar horen en zenders als Foxtv hoge kijkcijfers trekken met politieke programma’s.Op dit moment is de ontwikkeling in volle gang, maar de release date is nog niet bekend. Alles over Series houdt je natuurlijk op de hoogte van nieuws rond de serie wanneer er iets bekend wordt gemaakt.

Geschreven door: Céline Boute
Beeld: TIFF


© Alles over Series