‘Four Weddings and a Funeral’ krijgt een serie

Four weddings and a funeral serie

Rom com liefhebbers opgelet! Het heeft even geduurd maar Four Weddings and a Funeral gaat een spin-off tv- serie krijgen. Mindy Kaling van The Mindy Project werkt momenteel samen met Hulu aan een anthology-serie gebaseerd op deze Britse comedy-klassieker.
In de serie staat een groep vrienden centraal, waarvan de levens elkaar op onverwachte wijze kruisen gedurende vijf grote gebeurtenissen. Elk seizoen zal een van deze gebeurtenissen tonen en op een andere locatie.

Het is nog niet duidelijk wie de hoofdrollen gaan spelen. Ook is niet duidelijk of de serie zich in het heden afspeelt of in de jaren negentig, net als de film. Maar scenarioschrijver van het origineel Richard Curtis zal uitvoerend producent zijn, evenals producenten van de film Tim Bevan en Eric Fellner.

Four Weddings and a Funeral
is een van de grootste Britse filmhits. De film kostte zo’n 3,3 miljoen euro kostte en bracht wereldwijd 214 miljoen euro op. Het maakte van Hugh Grant een superster, die daarna jarenlang hetzelfde typetje in allerlei films neerzette. En zoals het hoort bij een classic blijft deze film leuk om te zien. Voor wie hem nog niet heeft gezien een aanrader om tijdens de kerstdagen op te zetten.

De film gaat om Charles (Hugh Grant) en vrienden Tom (James Fleet), Fiona (Kristin Scott Thomas), Gareth (Simon Callow), Matthew (John Hannah), Scarlett (Charlotte Coleman) en Charles’ doofstomme broer David. Op een bruiloft ontmoet hij de Amerikaanse Carrie (Andie MacDowell) en kan hij zijn ogen niet meer van haar afhouden. Over de loop van meerdere bruiloften en een begrafenis blijven ze elkaar tegen het lijf lopen.
© Alles over Series