Comic Con komt naar Amsterdam

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus verandert de RAI Amsterdam in een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert tijdens Comic Con Amsterdam. Zojuist heeft Showmasters nieuwe activiteiten, acteurs en filmprops bekend gemaakt die de conventie in Amsterdam zullen verrijken.

Onlangs werd de komst van acteur Ian McDiarmid, beter bekend als de beruchte Emperor Palpatine uit de Star Wars franchise, al aangekondigd. Verder zullen ook beroemde cosplayers aanwezig zijn, waaronder The Avengers Live, een professioneel Avengers imitatie -en entertainmentteam met hoogwaardige kostuums. Tot slot zullen enkele bijzondere, authentieke filmprops die on-screen gebruikt zijn, te zien zijn op de conventie. Een bijzondere tentoonstelling voor de diehard fan.

Tot nu toe is het bekend dat de volgende filmprops tentoongesteld worden:De poppenhanden van Yoda, gebruikt in de 1980 film Star Wars: The Empire Strikes Back
De TARDIS uit Doctor Who, van de 10th Doctor (David Tennant) en Rose (Billie Piper)
De TARDIS telefoon, gebruikt in het eerste seizoen van Doctor Who (1963)
Captain Jack’s (John Barrowman) Time Vortex Manipulator uit Doctor Who
Clapperboard gesigneerd door de cast van Doctor Who
De Sankara Stone van Indiana Jones
De iconische zweep van Indiana Jones
De infinity stone Orb uit Guardians of the Galaxy
Starlord’s wapens uit Guardians of the Galaxy

Er komen meer dan 30 internationale film- en televisiesterren naar Amsterdam Comic Con. Onlangs zijn de volgende acteurs zich aan deze lijst toegevoegd:

Ian McDiarmid, Emperor Palpatine in Star Wars
Peter Mayhew, Chewbacca in Star Wars
Dave Prowse, Darth Vader in Star Wars
Kenny Baker, R2-D2 in Star Wars
Sylvester McCoy, 7th Doctorvan Doctor Who en Radagastin The Hobbit
Kristian Nairn, Hodor in Game of Thrones


© Alles over Series