Interview met Katie Stevens over ‘Faking It’

Katie Stevens

Katie Stevens speelt in de MTV- serie Faking It de rol van Karma Ashcroft. Om populair te worden, doet ze met haar beste vriendin alsof ze lesbisch zijn. Maar het wordt ingewikkeld als er tussen de meiden ook gevoelens beginnen te ontstaan. Alles Over Series sprak de vrolijke actrice over haar rol en of ze zelf wel eens iets heeft gefaked.

Gender fluidity speelt een grote rol in deze serie en is iets van nu. Was je hier al bekend mee?
Katie Stevens: Toen ik jong was , was er volgens mij nog niet eens een term voor gender fluidity. Je had wel labels als homo of bi, maar niet de termen waar we in deze show over vertellen. Het is een goed iets, want je hebt een lable nodig om jezelf te accepteren.

Heb jij zelf wel eens iets gefaked?
Katie Stevens: Ik ben van mezelf roodharig en verf mijn haar donker. Verder had ik vroeger een neppe id kaart zodat ik uit kon gaan voor ik dat mocht qua leeftijd. Daarmee kwam ik dan de bar binnen. Maar ik denk dat we allemaal elke dag van alles faken. Als iemand je vraagt hoe het gaat en je zegt goed, terwijl je je rot voelt, is dat eigenlijk al nep. En als acteer fake ik heel vaak iets omdat ik voor mijn beroep doe alsof ik iemand anders ben,

Ligt er een druk op je om te faken als actrice?
Katie Stevens: Er ligt zeker in deze industrie elke dag druk op je om knap te zijn en af te vallen zodat je slanker bent. Ehn om je haar voller te doen lijken met hair extensions en zelfs wimperextensions. Elke dag ben je bezig met een facade. Vooral door socuiale media hebben mensen een onrealistisch beeld. Als iemand een selfie post met als onderschrift dat ze net wakker zijn geworden, denkt iemand die dat ziet zo zie ik er niet uit. Terwijl die persoon zich eerst helemaal heeft opgemaakt.Hoorde je er zelf bij op de middelbare school?
Katie Stevens: Ik was niet zozeer bezig met mijn uiterlijk maar meer met vriendinnen en hopen dat ze me leuk bleven vinden. Of me afvragen of een jongen me wel leuk zou vinden.

Hoe is het om met een meid te zoenen? Zelf heb je een vriend.
Katie Stevens: Het wordt telkens makkelijker. De eerste keer met Rita was ik bloednerveus maar nu hebben we al zo vaak gezoend, dat het normaal is. Ook met Gregg, de acteur met wie ik veel zoen in de serie is het normaal geworden.

Wie zoent het beste?
Katie Stevens: Ik zou zeggen dat ik de beste kisser ben, omdat ik het meeste zoen met iedereen van alle personages. Maar tussen Gregg en Rita kan ik niet kiezen. I don’t kiss and tell.

Hoe vind je vriendje het, dat je op de set zoveel zoent?
Katie Stevens: Het is wel grappig want we kijken de serie samen en dan zie je me dus continue met de een zoenen dan weer de ander. Maar hij wordt gelukkig niet jaloers en is er aan gewend geraakt.

Waar kan hij je mee verrassen?
Katie Stevens: Hij organiseert wel eens dates en vertelt me dan niet wat we gaan doen. Voor Valentijnsdag zei hij dat ik me mooi moest aankleden en haalde hij me op. Hij nam me mee naar een heel luxe restaurant maar we bleven er niet voor dessert. Toen we thuis kwamen bleek dat hij mijn favoriete ijs had gehaald, niet een maar twee bakken. Dat is echt mijn guilty pleasure en vormde het perfecte einde van een geweldige date.

Hoe vind je het om herkend te worden?
Katie Stevens: Soms is het wel lastig. De vervelendste plek vind ik het vliegveld. Als je na een lange vlucht aankomt, wil je alleen maar lekker naar huis. Dan heb je geen zin om met mensen te hoeven praten.

Ben je een fashionista?
Katie Stevens: Ik hoop van wel want ik ben gek op fashion. Mijn stijl is doordeweeks heel casual en comfortabel. Het liefst loop ik op gympen en een joggingbroek. Maar als ik de rode loper ga, trek ik een chique jurk aan. Ga ik met mijn vriendinnen wat doen, kies ik meer een bohemian look. Het hangt dus van de dag af.

Waar kan je niet zonder?
Katie Stevens: Mijn familie en mijn hond. En qua make up conceiler, want die heb ik echt nodig als ik moe ben.

Wat kijk je graag?
Katie Stevens: Ik ben gek op de Bachelor en heb Orange is the New Black en One Hot American Summer gebinged. Ik heb ook Gossip Girl opnieuw gekeken en Friends blijft mijn favoriete komedie?

Welk bekend persoon zou je wel eens mee willen lunchen?
Katie Stevens: Ik denk dat ik helemaal gek zou worden als ik Meryl Streep zou zien. Zij is echt mijn ultieme voorbeeld als actrice. En met Adele zou ik bevriend willen zijn, dus als ik haar zie wil ik ook zeker iets tegen haar zeggen.

Hoe ga je om met roem?
Katie Stevens: Geluk niet al te vaak herkend, het is ook een give en take. Soms zien mensen niet dat je een eigen leven hebt en denken ze je dat je het perosnage bent,. Als ik op social media een foto plaats met mijn vriend reageren mensen dat ze het niet leuk vinden omdat ik met Ria hoor te zijn. Dat vind ik dan wel vreemd. Maar ik viond het tegelijk ook wel cool dat mensen zo houden van deze serie en meeleven met deze personages.

Wie van de cast reken je in het echt ook tot je vrienden?
Katie Stevens:Klinkt misschien cheesy, maar we zijn allemaal heel erg bevriend! We chillen altijd samen, kijken de afleveringen in een groep en houden etentjes. Ik zie hun echt als familie.

Hoeveel van jezelf zit er in Karma?
Katie Stevens: Begin van elk seizoen gaan de schrijvers met ons zitten en vragen wat we graag zouden zien gebeuren met onze personages. Daarnaast verzinnen ze zelf ook van alles, maar we hebben veel inspraak en er zit dus veel van ons in de personages zoals ze worden geschreven.

Wat kan je over het derde seizoen vertellen?
Katie Stevens: We hebben vanaf het derde seizoen een nieuw personage genaamd Noah die transgender is. Daarnaast waren er castings voor fans die transgender zijn en die zie je het komende seizoen in de achtergrond. Het is heel belangrijk voor onze show om hierover te vertellen, zodat jongeren die zich daarin herkennen weten dat ze niet de enige zijn.


© Alles over Series

Lees ook