Interview met Jillian Rose Reed over ‘Awkward’

Jillian Rose Reed

Jillian Rose Reed speelt de brutale meid Tamara Kaplan in de MTV- serie Awkward. Alles over Series sprak met de gezellige en grappige actrice over dingen die ze zelf ‘awkward’ vindt en of Jillian Rose Reed in het echt net zoveel kleur draagt als haar personage.

Tamara is erg ‘sassy’, ben jij dat ook?
Jillian Rose Reed: Ik ben zeker iemand die een beetje brutaal is. Ik houd er ook van om heel snel te praten en dat doet mijn personage daarom ook.

Herken jij je jongere zelf in haar?
Jillian Rose Reed: Absoluut! Ik maakte ook allemaal dingen mee, die zij meemaakt. Ik denk dat veel jongeren zich erin herkennen en het daardoor zoveel mensen aanspreekt. Enige is dat Tamara wel een heel vervelende relatie heeft gehad en dat had ik weer niet als tiener. Maar ik kan me wel inleven in die situatie en hoe zij zich voelt. Mijn middelbare school ervaring leek wel op die van haar. Ik was niet superpopulair maar ook niet onderste in de rangorde. Het was een leuke tijd waarin ik veel met vrindinnen deed.Wat vind je zelf awkward?
Jillian Rose Reed: Ik vind elke versiertruuk een echte afknapper. Maar het meest vervelend vind ik als een man die me amper kent iets zegt over mijn lichaam. Ik heb een wat voller figuur met heupen en een flinke kont. Als ze meteen iets zeggen over mijn kont, hoeft het van mij ook echt niet meer.

Jillian Rose Reed: Tamara heeft allemaal zelf verzonnen uitdrukkingen, heb je zelf ook een catchfrase?
Ik heb er echt een aantal overgenomen in mijn dagelijkse leven. Maar vooral DRT dat betekent Define Relationship gebruik ik nu met mijn vriendinnen als we het hebben over daten en vriendjes.

Wat is jouw DRT?
Jillian Rose Reed: Ik ben gelukkig samen met mijn vriend. Hij is een singer songwriter dus hij werkt ook in de entertainmentindustrie en begrijpt wat ik meemaak. Het leuke is, dat we elkaar hebben ontmoet de eerste week dat ik de rol kreeg in Akward. Hij heeft dus alles van het begin meegemaakt en daarom ging alles qua roem en ermee omgaan heel natuurlijk. Enige is dat hij wel eens beschermend kan zijn over me als fans iets te enthousiast zijn.

Wat is de raarste plaats
Jillian Rose Reed: Het klinkt misschien raar, maar als ik uit eten ben. Ik vind dat je mensen niet moet lastig vallen als ze eten want ik heb naast mijn werk ook mijn priveleven. Maar als mensen naar me toekomen maak ik toch een praatje en een selfie met ze. Het is natuurlijk ook weer iets fijns, dat ze je werk zo waarderen.

Je personage draagt hele opvallende kleding, is dat ook jouw stijl?
Jillian Rose Reed: Eigenlijk helemaal niet, ik ben meer van de camel en het zwarte leren jasje. Tamara draagt veel accessoires en bloemnptints en die zie ik niet zitten.

Heb je door haar uitbundige kleding te dragen wel meer risico’s durven nemen in je eigen leven?
Jillian Rose Reed: Dat wel, ik draag wel meer kleur. En ik vind het leuk om op de rode loper een beetje te experimenteren. Maar eigenlijk ga ik het liefst niet naar dat soort feestjes.

Waarom niet?
Jillian Rose Reed: Ik woon in LA en het verkeer is daar heel slecht. Ik doe er soms twee uur over om ergens te komen. En twee uur in de auto in je galajurk en hakken aan en proberen je een weg te banen door het verkeer is niet echt leuk.

Tamara valt op band geeks, was dat ook jouw type?
Jillian Rose Reed: Nog steeds! Ik vind de geek met de krullen nog steeds het leukste type. Een soort Penn Badgeley uit Gossuip Girl, dat is een beetje mijn type als ik een celeb moet noemen.

Ben je onzeker over je uiterlijk?
Jillian Rose Reed: Ik ben best wel in tune met mijn lichaam en wat er goed uitziet en wat niet. Ik heb mijn minpunten, maar niemand is perfect. Ik denk dat het ook de boodschap is van de serie. Iedereen zit met dezelfde dingen, ongeacht waar je vandaan komt en je achtergrond.

Jullie set staat bekend om de pranks, doe je daar ook aan mee?
Jillian Rose Reed: Ik ben altijd degene met wie ze de grappen uithalen. Jake en Matty hebben het hele eerste seizoen elke dag mijn trailer van buiten op slot gedraaid. Elke dag dacht ik dat het slot gewoon vast zat en belde ik iemand om me uit mijn trailer te komen halen. Tot ik in een interview las, dat zij die grap met me uithaalden. Ik had het gewoon niet eens door. Toen ik erachter kwam, moest ik er wel om lachen. Dat ze het zo lang vol wisten te houden, is wel een goede grap. Ik tuinde er echt in.


© Alles over Series