Ben Affleck en Matt Damon maken realityprogramma

Zestien jaar geleden bedachten Ben Affleck en Matt Damon samen het format voor een realityprogramma. Dit noemden ze ‘The Runner’ maar reality tv stond toen nog in haar kinderschoenen. Geen enkele zender die durfde het aan om het programma te produceren.

Maar daar is nu verandering in gekomen. Het duo maakte onlangs bekend dat het programma deze zomer zal worden uitgezonden op het mobiele platform go90 van Verizon. Ben Affleck en Matt Damon zullen beide de uitvoerende producenten van het project zijn.

De reeks zou aanvankelijk worden vertoond op ABC in 2001, maar werd uiteindelijk geannuleerd uit veiligheidsoverwegingen na de aanslagen van 9/11. Een poging van Yahoo om het programma in 2006 nieuw leven in te blazen lukte opnieuw niet, onder meer door financiële problemen.
© Alles over Series