‘Mallrats’ wordt een televisieserie

Mallrats

Het vervolg op de cultfilm Mallrats wordt een televisieserie met de naam Mallbrats. Er zullen achttien personages uit de originele film terugkeren in de serie, zo vertelde regisseur Kevin Smith tijdens een radio interview.

De serie zal bestaan uit tien afleveringen. Het is echter niet bekend welke zender de reeks gaat uitzenden. Mallrats verscheen in 1995, met Kevin Smith, Ben Affleck, Jason Lee, Shannen Doherty en Jeremy London. Centraal staan twee beste vrienden, die op dezelfde dag door hun vriendinnen worden gedumpt. Om hun verdriet te verwerken gaan de twee naar een winkelcentrum. Daar aangekomen komen ze lotgenoten tegen en beginnen ze samen plannen te smeden.De film is deel twee uit de vijfdelige zogenaamde “Askewniverse”-films van Kevin Smith. Net als in de andere delen uit deze serie spelen de karakters Jay and Silent Bob een belangrijke rol.

Leuke weetjes:

  • De namen van de personages “Brodie” en “Quint” komen uit de horrorfilm Jaws van Steven Spielberg.
  • Voordat de film werd uitgebracht, had Smith nog ideeën voor een sequel Mallrats 2: Die Hard in a Mall. Maar omdat de film een flop in de bioscoop was, is die film er nooit gekomen. Later groeide de film uit tot een cultklassieker.
  • Op de Mallrats 10th Anniversary Extended Edition DVD staat een outtake van de film. Smith noemt deze dvd-versie ook wel Mallrats – The Version That Should Never Have Been.


© Alles over Series