Goede Tijden, Slechte Tijden

 • N/A
 • 23 minuten
 • Met:
 • IMDB Rating: 3.5
 • Alles over Series cijfer: 7

 • Goede tijden, Slechte tijden (afgekort tot GTST) is een Nederlandse soapserie die sinds 1 oktober 1990 wordt uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 4. De serie draait om de inwoners van het fictieve plaatsje Meerdijk.

  De eerste vier jaar van de soap staan vooral in het teken van de schoolverlatende jeugd. Het zevental Arnie Alberts, Peter Kelder, Rien Hogendoorn, Annette van Thijn, Suzanne Balk, Linda Dekker en Myriam van der Pol ontdekken allemaal op hun eigen manier het leven. Uiteindelijk neemt de familie Alberts in de verhaallijnen een steeds prominentere plek in. Centraal staan daarin de personages Robert, Laura, Arnie, Roos, Jef, Sylvia, Dian en Remco Alberts. Het vijfde en zesde seizoen wordt gekenmerkt door de brute moord op Van Houten, de verkrachting van Marieke en de consequenties, de romance tussen Ludo en Dian en de zwangerschap, de anorexianeigingen van Roos en Wil, het vuile spel van Remco en zijn vlucht, de liefde tussen Stan en de gelovige Fatima, de spraakmakende verhouding tussen Laura en Stan, de groeiende liefde tussen Anita en Rik en hun geannuleerde huwelijk, de obsessieve gevoelens van Lisanne jegens Arthur, de oogproblemen van Guusje en de zorgen van Suzanne en Peter.

  Op 28 maart 2003 werd de 2500e aflevering uitgezonden. Acteur Rick Engelkes was voor deze speciale gelegenheid teruggekeerd bij de serie om opnieuw de rol van Simon Dekker te vertolken. Tijdens de 2500e aflevering werd Dekker vermoord en de aflevering is met ruim 2,7 miljoen kijkers de meest bekeken aflevering tot nu toe.  De families Sanders en Bouwhuis domineerden de serie tussen 2012 en 2015. De helft van de vaste karakters in de serie behoorden tot een van deze twee families.

  Vanaf januari zijn de makers van Goede Tijden, Slechte Tijden gestart met vooruitblikken. Aan het begin van een aflevering is een gebeurtenis te zien, waarna de mededeling eerder die dag volgt. Vervolgens is het voorgaande te zien. Dit wordt door veel kijkers bekritiseerd.

Beelden