• Met: Dominic West, John Doman, Deirdre Lovejoy, Wendell Pierce
  • IMDB Rating: 9.3
  • Alles over Series cijfer: 9.3
  • Te zien op: Ziggo Movies & Series XL

  • The Wire is een serie die van 2002 tot 2008 werd uitgezonden op HBO. De serie gaat over de Amerikaanse stad Baltimore en hoewel de focus in eerste instantie op de politie en de drugshandel ligt, wordt die naarmate de serie vordert. Zo komt ook de politiek, de haven, de pers en het schoolsysteem aanbod. Hoewel de serie in de dagen dat hij op tv was niet bijster goed werd ontvangen wordt het nu gezien als een van de beste series aller tijden.

    Elk seizoen van The Wire introduceert een andere instelling in de stad Baltimore en haar relatie met wetshandhaving, met behoud van karakters en  verhaallijnen uit de voorgaande seizoenen. De vijf onderwerpen zijn, in chronologische volgorde: de illegale drugshandel, het zeehavenstelsel, het stadsbestuur en de bureaucratie, het onderwijs en de scholen, en de gedrukte nieuwsmedia.

    De grote cast bestaat voornamelijk uit acteurs die niet bekend zijn om hun andere rollen, evenals talrijke echte Baltimore- en Maryland-figuren in gast- en terugkerende rollen. De makers noemen de show een kijk op de Amerikaanse stad, en over hoe we samen leven. Ondanks dat de serie vaak als misdaad-drama wordt gezien. Het gaat over hoe instellingen een effect hebben op individuen. Of je nu een agent, havenwerker, drugshandelaar, een politicus, een rechter of een advocaat bent, uiteindelijk hebben ze allemaal hun gebreken.    Vooral de realistische en grauwe weergave van de Amerikaanse stad en samenleving maken dat de serie veel geroemd wordt.


 
Trailers


 
 

 

Lees ook