Manhunt: Unabomber

  • Met:
  • IMDB Rating: 8.2
  • Alles over Series cijfer: 9
  • Te zien op: Netflix

  • Manhunt: Unabomber is een waargebeurd verhaal dat zich in de jaren ’80 en ‘90 afspeelde. Amerika is in de ban van een seriemoordenaar, die willekeurige pakketjes verstuurd met daarin bommen. In zeventien jaar tijd heeft de man zestien bommen gestuurd waarbij 23 mensen gewond raakte en drie mensen overleden. De serie gaat over de laatste paar jaar voordat de FBI de Unabomber te pakken heeft.

    Je volgt het verhaal via een jonge profiler van de FBI, James Fitzgerald. Hij wordt naar San Francisco gestuurd om een profiel te vormen van de Unabomber. Al snel raakt James in de ban van de Unabomber en zijn hele leven gaat om hem draaien. Door middel van taal en spelling is James bezig om de man achter de bomaanslagen te vinden. Het verhaal ontwikkelt zich steeds sneller in de serie en ook al weet je al wie de dader is, je blijft in de ban van de manier waarop James er alles aan doet om de ware verdachte boven water te krijgen.

    James Fitzgerald, de FBI-agent waar het verhaal vooral om draait wordt gespeeld door Sam Worthington. Ted Kaczynski wordt gespeeld door Paul Bettany. De serie is nu in zijn geheel te zien op Netflix.Beelden


 
 

 

Lees ook